Domov

Turistična kmetija Robidišče

Turistična kmetija se nahaja v najzahodnejši slovenski vasici Robidišče, v ekološko neoporečnem okolju, kjer ni blizu ne tovarn ne intenzivnega kmetijstva.

Naš pristop do pridelave mleka in mlečnih izdelkov, kakor tudi do drugih prehranskih artiklov, je ekološki, za kar pridobimo vsako leto certifikat ekološke kontrole. Med sirarskimi izdelki izstopajo ovčji jogurt s sadnim prelivom, ovčji sir in feta sir.

Že od nekdaj so pri Šaražvanovih in Matevževih – pri starih starših od Igorja – izdelovali sir, le da so takrat imeli krave. Danes redimo ovce mlečne pasme. Orodje za pridelavo sira je posodobljeno, postopek pa je ostal nespremenjen, to je postopek brez pasterizacije mleka. Prav zato je tako veliko ljudi zadovoljnih z našim sirom in se leta in leta vračajo ponj. Poleg ovc gojimo tudi koze, konje in kokoši, srečate pa se lahko še z mnogo drugimi živalmi, ki so del našega bivanja.

Obnovljena hiša Igorjevega starega očeta nudi bivanje družini in gostom. Zunanji izgled je starinski, notranjost pa je posodobljena in prilagojena za vaše udobje. Dvoposteljne sobe imajo kopalnico in možnost dodatnih ležišč.

V neposredni bližini hiše je lokal, kjer vam pripravimo predvsem domačo hrano(frika, obeljena polenta, štruklji…) Gostom ponujajmo kruh iz ekološko pridelanega žita, ki ga zmeljejo v domačem mlinu. Še slastnejši pa postane, ko pred vas postavijo jedi iz domače jagnjetine in kuretine. Prav tako se dobro poda k zelenjavni enolončnici.

Nekateri gostje ste radi na dopustu v tesnem stiku z naravo in da opustniški čas preživite na čim bolj preprost naačin. Tudi vas smo veseli. Šotorišče na obronku gozda je namenjeno prav vam.

Kmetija je odlično izhodišče za obisk Kobarida, Čedada, Bovca in Tolmina, kakor tudi za pohodniške in kolesarske ture po bližnjem pogorju Stola, Matajurja, Mije…V poletnih mesecih se lahko okopate v kristalno čisti reki Nadiži, ki je od vasi oddaljena pol ure hoda. Zanimiv je tudi obisk zaselkov v sosednji Italiji. Vsekakor pa je Robidišče izjemna točka za vse, ki si želite miru in preprostosti.

LOKACIJA & KONTAKT

.

.

PAVLA BRILEJ & IGOR CENCIČ

Robidišče 3

5223 Breginj

 

.

.

.

POSEBNA PONUDBA

  • Petdnevni paket bivanja v sobi s hrano – polpenzion (od ponedeljka do sobote); zajtrk postrežen na terasi, 1x masaža, voden ogled vasi z znamenitostjo »Črna kuhinja«

Cena: 190eur po osebi.

  • Šotorjenje z zajtrkom in večerjo/nad tri dni; večer poezije ob ognju.

Cena: 20 eur na dan/osebo.

  • Skupina od 10 do 15 ljudi, skupno spanje v jurti, zajtrk, večerja; voden izlet k »tihim skalam«, večer poezije ob ognju.

Cena:  25 eur na dan/osebo

  • Tisti, ki ste nastanjeni nad tri dni, imate 20 % popust pri najemu koles in pri masaži.

.

INFO&REZERVACIJE

.

Kliknite na ta gumb za povpraševanje o ponudbi na Turistični kmetiji Robidišče

.

FOTOGALERIJA

This slideshow requires JavaScript.

%d bloggers like this: