Domov

Turistična kmetija Robidišče

Turistična kmetija se nahaja v najzahodnejši slovenski vasici Robidišče, v ekološko neoporečnem okolju, kjer ni blizu ne tovarn ne intenzivnega kmetijstva.

Že od nekdaj so pri Šaražvanovih in Matevževih – pri starih starših od Igorja – izdelovali sir, le da so takrat imeli krave. Danes redimo ovce mlečne pasme. Orodje za pridelavo sira je posodobljeno, postopek pa je ostal nespremenjen, to je postopek brez pasterizacije mleka. Poleg ovc gojimo tudi koze, konje in kokoši, srečate pa se lahko še z mnogo drugimi živalmi, ki so del našega bivanja.

V neposredni bližini hiše je lokal, kjer vam pripravimo predvsem domačo hrano(frika, obeljena polenta, štruklji…) Gostom ponujajmo kruh iz ekološko pridelanega žita, ki ga zmeljejo v domačem mlinu. Še slastnejši pa postane, ko pred vas postavijo jedi iz domače jagnjetine in kuretine. Prav tako se dobro poda k zelenjavni enolončnici.

Nekateri gostje ste radi na dopustu v tesnem stiku z naravo in da dopustniški čas preživite na čim bolj preprost način. Tudi vas smo veseli. Šotorišče na obronku gozda je namenjeno prav vam. Kmetija je odlično izhodišče za obisk Kobarida, Čedada, Bovca in Tolmina, kakor tudi za pohodniške in kolesarske ture po bližnjem pogorju Stola, Matajurja, Mije…V poletnih mesecih se lahko okopate v kristalno čisti reki Nadiži, ki je od vasi oddaljena pol ure hoda. Zanimiv je tudi obisk zaselkov v sosednji Italiji. Vsekakor pa je Robidišče izjemna točka za vse, ki si želite miru in preprostosti.

 

LOKACIJA & KONTAKT

.

.

IGOR CENCIČ

Robidišče 3

5223 Breginj

 

.

FOTOGALERIJA

This slideshow requires JavaScript.